logo

Hvordan lukke (vintre) et nedgravd basseng

Når de kaldere månedene nærmer seg, er det på tide å begynne å tenke på å stenge det nedgravde bassenget for vinteren.

Før du starter vinteriseringsprosessen, er det viktig å rengjøre og balansere vannet i bassenget.Bruk en bassengskimmer for å fjerne blader, rusk og insekter fra vannet.Test deretter vannets pH, alkalitet og kalsiumhardhetsnivåer og foreta justeringer etter behov.Du må også sjokkere bassenget ditt for å sikre at vannet er desinfisert før sesongen stenges.

Deretter må du senke vannstanden i bassenget til omtrent 4 til 6 tommer under skimmeren.Dette bidrar til å forhindre at vann fryser og forårsaker skade på skimmere og annet bassengutstyr.Bruk en nedsenkbar pumpe for å senke vannstanden og sørg for å tømme vannet ut av bassenget for å forhindre at det siver inn igjen.

Når vannstanden synker, må bassengutstyret rengjøres og vinterføres.Start med å fjerne og rengjøre bassengstigen, stupebrettet og alt annet avtagbart tilbehør.Skyll deretter tilbake og rengjør bassengfilteret og fjern eventuelt gjenværende vann fra pumpen, filteret og varmeren.Bruk en luftkompressor til å rense rørene for å fjerne overflødig vann og forhindre frysing.

Tilsett frostvæskekjemikalier i vannet før du dekker bassenget for å beskytte det om vinteren.Disse kjemikaliene bidrar til å forhindre algevekst, flekker og avleiringer, og bidrar også til å opprettholde vannkvaliteten til bassenget åpner igjen om våren.Når du legger frostvæskekjemikalier til bassenget ditt, må du følge produsentens instruksjoner.

Det siste trinnet i vinteriseringsprosessen er å dekke bassenget med et slitesterkt, værbestandig bassengdeksel.Pass på at dekselet er tett for å forhindre at rusk kommer inn i bassenget og hold vannet rent om vinteren.Hvis du bor i et område med mye snøfall, bør du vurdere å bruke en hettepumpe for å fjerne overflødig vann fra hetten for å forhindre skade.

Basseng 

Riktig lukking av bassenget om vinteren vil ikke bare bidra til å forlenge levetiden til bassengutstyret, men det vil også gjøre det lettere å åpne bassenget igjen når været blir varmt.


Innleggstid: Feb-06-2024